Opus One
-
Stany Zjednoczone
- czerwone
- wytrawne
Francis Coppola Diamond Collection Claret Cabernet Sauvignon Black Label
-
Stany Zjednoczone
- czerwone
- wytrawne
Claret to termin oryginalnie wymyślony przez Brytyjczyków do opisania win otrzymanych na bazie Cabernet Sauvignon takich jak Bordeaux lub tych wyprodukowanych w podobnym stylu. Dojrzewa 16 miesięcy we francuskim dębie. Ma głęboką ciemno-czerwoną barwę. W smaku oddaje jeżyny, wiśnie i espresso, natomiast nos to aromaty śliwki, porzeczki oraz nuty dymu tytoniowego.
Wino rekomendowane przede wszystkim do wołowiny, grillowanej jagnięciny oraz makaronu fettuccini.
Francis Coppola Director’s Pinot Noir
-
Stany Zjednoczone
- czerwone
- wytrawne
Pinot Noir z Sonoma Coast, który dojrzewa 8 miesięcy we francuskim (80%) i węgierskim (20%) dębie. Znakomity nos z intensywnym aromatem świeżej truskawki, skórki pomarańczowej i liśćmi herbaty. W smaku jedwabista struktura, podkreślająca słodycz i atrakcyjne nuty malin, wiśni, goździków i korzennego dębu.
Wino polecane do wieprzowiny, kurczaka, sałatek z orzechem i żurawiną oraz grzybów.
Rubicon, Rutherford Ava
-
Stany Zjednoczone
- czerwone
- wytrawne
Jedynie co czwarta część organicznych upraw Cabernet Sauvignon z posiadłości przeznaczona jest do produkcji wina Rubicon. Przez 20 miesięcy dojrzewa w nowym francuskim dębie. W ustach aksamitny z dobrze wbudowanymi taninami. Aromaty ciemnych wiśni, rozgniecionych owoców jagodowych i czarnej porzeczki dają bazę, na której odpoczywają kuszące nuty wanilii, przypraw, fiołków i liści tytoniu. Nadaje się do picia od razu, ale swoją moc i czystość będzie oddawać przez kolejne 20 lat.
Nagrody:
95- Wine Advocate,
93- Wine Spectator,
93 – Wine Enthusiast,
92 – Wine&Spirits.