Réserve Mouton Cadet Sauternes
AW001
-
Francja
- białe
- słodkie
Delikatnie złoty kolor. Niezwykle eleganckie i prestiżowe o doskonałej harmonii i słodkim charakterze. Dominują aromaty miodu, moreli z delikatnym akcentem pomarańczy oraz akacji i kwiatów w tle. Sugestie kulinarne: foie gras, ryby słodkowodne, sery.
Baronne Charlotte
AW002
-
Francja
- białe
- wytrawne
Złoty kolor z brązowymi refleksami. Pełne, mocne i dobrze zrównoważone z eleganckimi akcentami dębu i orzechów laskowych. Dominują aromaty suszonych i dojrzałych tropikalnych owoców. Idealne z rybami, daniami z białym mięsem i drobiem.
Baron Nathaniel 2011
AW003
-
Francja
- czerwone
- wytrawne
Intensywny głęboko czerwony kolor. Bukiet charakterystyczny dla regionu Pauillac z wyczuwalnym aromatem czerwonych owoców i czarnej porzeczki. Dojrzałe, eleganckie taniny z nutami wanilii. Pełne o dużym potencjale starzenia. Wyśmienite z dziczyzną, daniami z czerwonym mięsem.
Château La Commanderie
AW005
-
Francja
- czerwone
- wytrawne
Wyjątkowo ciemny kolor. Dobrze wyważone o eleganckim smaku, okrągłe, wyczuwalne nuty czarnej porzeczki i mięty. Polecane do czerwonego mięsa w sosach, dziczyzny, serów.